Logo of Maastricht Summer School

Journalistiek en Effectief Schrijven

Maastricht Summer School
Netherlands, Maastricht
Maastricht Summer School Netherlands, Bonnefantenstraat 2, 6211 KL Maastricht, The Netherlands
Tuition fee €799 one-time
More information

maastrichtsummerschool.nl 

Overview

Course Description
Ben je op zoek naar een vlotte pen en goede interviewvaardigheden? Of droom je zelfs van een journalistieke carrière? Deze Summerschoolcursus is een mooie inleiding in effectief schrijven: van een pers- of nieuwsbericht, reportage, column, interview en wetenschapsjournalistiek. De docenten zijn ervaren journalisten. We zijn met maximaal 10 cursisten, er is dus veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Opmerkingen van eerdere cursisten: ‘veel meer zelfvertrouwen’, ‘leuke en veilige sfeer, veel geleerd’, ‘weet nu wat ik wil: schrijven’. Voor meer informatie en ervaringen van cursisten zie: www.observantonline.nl/cursussen.

Goals
Het (beter) leren schrijven – in heldere taal, met een duidelijke rode draad – van korte en lange (pers-)berichten, interviews, stukjes voor een website en columns. En last but not least: hoe schrijf je ingewikkelde materie (zoals wetenschappelijk onderzoek) op een makkelijke manier op.

Recommended Literature
De cursus is voor iedereen toegankelijk (van binnen én buiten de universiteit, jong en oud). Iedereen start op zijn eigen niveau. Doel is om iedere cursist een paar flinke stappen vooruit te laten zetten op schrijf- en interviewgebied. Dat lukt omdat iedere cursist veel individuele begeleiding krijgt.

Teaching Methods
Assignments, Lectures, Work in subgroups

Assessment Methods
Assignments, Portfolio

Course Coordinators
Riki Janssen
Wammes Bos

Voor meer informatie kun je mailen met Riki Janssen (043-3885384) of mailen: riki.janssen@maastrichtuniversity.nl. Voor vragen met betrekking tot de aanmelding kun je contact opnemen met summerschool@maastrichtuniversity.nl.

Programme structure

De cursus vindt plaats van maandag tot en met donderdag van 9.30 -13.00 uur.
Startdatum: 19/08/2024
Einddatum: 29/08/2024

Apply now! Maastricht Summer School 2023/24
Application deadline
19 Jul 2024, 23:59:59
Central European Time
Studies commence
19 Aug 2024
Apply now! Maastricht Summer School 2023/24
Application deadline
19 Jul 2024, 23:59:59
Central European Time
Studies commence
19 Aug 2024