Logo of Maastricht Summer School

Journalistiek en Effectief Schrijven

Maastricht Summer School
Netherlands, Maastricht
Maastricht Summer School Netherlands, Bonnefantenstraat 2, 6211 KL Maastricht, The Netherlands
Tuition fee €999 one-time
More information

maastrichtsummerschool.nl 

Overview

Course Description
Ben je op zoek naar een vlotte pen en goede interviewvaardigheden? Of droom je zelfs van een journalistieke carrière? Deze Summerschoolcursus is een mooie inleiding in effectief schrijven: van een pers- of nieuwsbericht, reportage, column, interview, wetenschapsjournalistiek tot het schrijven voor een website. De docenten zijn ervaren journalisten. Opmerkingen van eerdere cursisten: ‘veel meer zelfvertrouwen’, ‘leuke en veilige sfeer, veel geleerd’, ‘weet nu wat ik wil: schrijven’. Voor meer informatie en ervaringen van cursisten zie: www.observantonline.nl/cursussen.

Goals
Het (beter) leren schrijven – in heldere taal, met een duidelijke rode draad – van korte en lange (pers-)berichten, interviews, stukjes voor een website en columns. En last but not least: hoe schrijf je ingewikkelde materie (zoals wetenschappelijk onderzoek) op een makkelijke manier op.

Recommended Literature
Lees zoveel mogelijk kranten, tijdschriften, websites en ook literatuur in het Nederlands. Hoe meer je leest in je eigen taal, hoe meer je leert over stijl, aanpak en opbouw van een artikel.

Teaching Methods
▪ Assignments ▪ Lectures ▪ Work in subgroups

Assessment Methods
▪ Assignments ▪ Portfolio

Course Coordinators
H.M.G. Janssen
W. Bos

Voor meer informatie kun je bellen met Riki Janssen (043-3885384) of mailen: riki.janssen@maastrichtuniversity.nl. Voor vragen met betrekking tot de aanmelding kun je contact opnemen met summerschool@maastrichtuniversity.nl.

Programme structure

Startdatum: 21/08/2023
Einddatum: 30/08/2023

Apply now! Maastricht Summer School 2023
Application deadline
21 Jul 2023, 23:59:59
Central European Time
Studies commence
21 Aug 2023
Apply now! Maastricht Summer School 2023
Application deadline
21 Jul 2023, 23:59:59
Central European Time
Studies commence
21 Aug 2023